Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Partenerii institutionali ai proiectului

Institutul pentru Studii Tehnologice Prospective (IPTS)

Institutul pentru Studii Tehnologice Prospective (IPTS) este unul din cele sapte institute stiintifice al Comisiei Europene, ale Centrului Comun de Cercetare (Joint Research Centre – JRC). IPTS este situat la Sevilia, Spania. Din 1994, IPTS promoveaza si permite o mai buna intelegere a legaturilor dintre tehnologie, economie si societate. Misiunea sa este sprijinirea Uniunii Europene în procesul de luare a deciziilor,  prin elaborarea de solutii documentate stiintific, raspunzand astfel provocarilor socio-economice, tehnologice  si stiintifice.

Activitatile institutuluil  raspund in principal cererilor directiilor  generale ale Comisiei Europene. In plus, in ultimii ani mai multe proiecte au fost realizate pe baza solicitarilor Parlamentului European. IPTS colaboreaza strins cu alte institute ale JRC. si cu parteneri din intreaga Europa. Activitatile lor raspund in principal cererilor directiilor  generale ale Comisiei Europene. In plus, in ultimii ani,mai multe proiecte au fost realizate pe baza solicitarilor Parlamentului European.


http://ipts.jrc.ec.europa.eu