Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Conferinte si Traininguri

Proiectele strategice au fost prezentate ministrului cercetarii din Bulgaria

Proiectele strategice au fost prezentate ministrului cercetarii din Bulgaria

Proiectele strategice pentru reformarea invatamantului superior romanesc au fost prezentate ministrului cercetarii din Bulgaria, doamna Petya Evtimova, in cadrul unei intalniri de lucru ce a avut loc la sediul Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior si Cercetarii Universitare (UEFISCSU). Prezentarea celor cinci proiecte a fost realizata de domnul prof ing Adrian Curaj, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si manager al proiectului Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc si avut loc marti, 20 iulie, la sediul UEFISCSU.

Evenimentul a fost o buna oportunitate pentru ca Roamania si Bulgaria sa faca schimb de experinta in domeniul proiectelor cu finantarea europeana pe care le deruleaza in domeniul cercetarii si invatamantului superior, sa discute bune practici si sa identifice noi modalitati de colaborare in domeniul educatiei.
La intalnire au participat din partea Romaniei dl prof dr Ioan Dumitrache, presedinte al CNCSIS si director al proiectului , d-na drd Magda Crangasu, director adjunct al UEFSICSU si manager al proiectului , dl prof dr ing Radu Mircea Damian, presedinte al CNFIS si director al proiectului , dl. Radu Catalin Dragus, director al OIPOSDRU, dl. prof dr. Sorin Popescu, director al Directiei pentru Invatamant Superior - MECTS, dl. Dragos Seuleanu, presedinte al Consiliului Inovarii, precum si directori adjuncti si experti din cadrul celor cinci proiecte strategice.
           Delegatia bulgara a fost formata din specialisti in domeniul invatamantului superior si in derularea proiectelor cu finantare europeana din cadrul Ministerului Educatiei, Tineretului si Sportului din Bulgaria: doamna Daniela Ivanova, director general al directiei Fonduri Europene si Programe Educationale Internationale, doamna Maria Fartunova, director al Directiei Invatamant Superior, dl. Plamen Slavov, senior expert al Directiei Legislatie si Relatii Internationale , dl. Stoyan Tsonev, dl. Ivailo Ivanov si d-na Dessislava Dyakova experti in cadrul directiei Fonduri Europene si Programe Educationale Internationale.

Informatii suport:

 

Programul evenimentului  

Lista participantilor

Prezentare Adrian Curaj - Romanian Higher Education Facing the Future

 
Prezentare Dragos Seuleanu - Fundinng research from european non research program

Data publicarii:

Arhiva

toate articolele