Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Conferinte si Traininguri

Conferinta pentru prezentarea rezultatelor consultarii Delphi

Conferinta pentru prezentarea rezultatelor consultarii Delphi


Rezultatele consultarii asupra politicilor in domeniul educatiei, la care au participat peste 1900 de persoane, au fost prezentate si dezbatute in cadrul Conferintei pentru prezentarea rezultatelor consultarii Delphi, ce a avut loc in data de 27 septembrie 2010, la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (Facultatea de Management, Inginerie Economica si Dezvoltare Rurala). Printre cei 150 de participanti la dezbateri s-au numarat membri ai comisiilor de calitate si a celor de cercetare din universitatile romanesti si expertii internationali in studii prospective, Peter Bishop si Roumiana Gotseva. 

Obiectivul principal al proiectului “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc” a constat in elaborarea unei viziuni strategice privind dezvoltarea sistemului de invatamant superior romanesc la orizontul de timp 2025. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul a avut la baza un amplu proces de consultare cu experti si actori cheie din sistem, consultare realizata in mai multe runde (utilizand metodologia de tip foresight). 

In aceasta etapa a consultarii nationale, noua paneluri de experti au avut ca misiune formularea unui set de propuneri de politici publice si testarea relevantei acestora in raport cu cele trei tipuri de universitati rezultate din scenariile dezvoltate in proces (ce constituie elemente ale Viziunii). 
Aceste propuneri de politici au facut obiectul consultarii extinse de tip Delphi (vezi aici tutorialul platformei Elphi). 
 

 

Cititi comunicatul de presa

 

Conferinta pentru prezentarea rezultatelor consultarii Delphi - Agenda
View more documents from Quality and Leadership for The Romanian Higher Education Project

Data publicarii:

Arhiva

toate articolele