Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Comunicate de presa

Parteneriat universitar in zona Euro-Atlantica, a Marii Negre si a Marii Caspice

Parteneriat universitar in zona Euro-Atlantica, a Marii Negre si a Marii Caspice

In perioada 8-10 iulie 2010 va avea loc la Bucuresti workshopul cu tema “21st Century Higher Education, Leadership, Innovation and Human Capital Development – Euro-Atlantic, Black Sea and Caspian Sea Area Studies”, organizat in cadrul proiectului Calitate si Leadership pentru Invatamantul Romanesc. Obiectivul evenimentului este sa dezvolte un parteneriat universitar in zona Euro-Atlantica, a Marii Negre si Marii Caspice pentru stimularea inovarii, cercetarii si dezvoltarea capitalului uman si sa genereze oportunitati pentru studenti si cercetatori.

 

La conferinta vor participa numerosi rectori si decani ai unor universitati din Romania, Franta, Italia si Statele Unite ale Americii, dar si din Republica Azerbaidjan, Republica Kazahstan si Republica Moldova, academicieni, directori de institute de cercetare ale Academiei Romane si specialisti in relatii internationale. De asemenea, vor participa cu statut de observatori reprezentanti ai Presedintiei Romaniei, Comisiei Europene, UNESCO, OECD, World Bank Institute,Comisia Fulbright, Camera Romano-Americana de Comert.

 

Co-organizator al evenimentului este Prof. Dr. Eliot Sorel,  Universitatea din Washington, D.C.

Dr. Eliot Sorel este psihiatru, cercetator de prestigiu international de origine romana si expert in politici publice in domeniul sanatatii, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti si decorat de catre Presedintele Romaniei in 2004 cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de comandor.  

 

“Marea Neagra si Marea Caspica sunt situate in zone geopolitice de importanta majora, iar tinerii studenti si cercetatori din aceasta regiune sunt dornici sa-si aprofundeze studiile si pregatirea profesionala in Uniunea Europeana si Statele Unite. Investitia in capitalul uman este una din conditiile esentiale pentru dezvoltarea inovarii; un parteneriat intre universitati din zona Euro-Atlantica, a Marii Negre si a Marii Caspice va crea oportunitati remarcabile de colaborare pentru tinerii cercetatori, studenti si decidenti din zona politicilor publice si va dezvolta stabilitatea economica si sociala,” spune Prof. Dr. Adrian Curaj, coordonator al proiectelor strategice pentru invatamantul superior derulate de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare din Romania.


Informatii suplimentare


Proiectul “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc” este unul dintre cele cinci proiecte strategice pentru invatamantul superior derulate de C.N.C.S.I.S., C.N.F.I.S. si U.E.F.I.S.C.S.U si finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

 

Misiunea U.E.F.I.S.C.S.U. este de a gestiona resursele financiare necesare in vederea sustinerii dezvoltarii invatamantului superior si a cercetarii stiintifice universitare. Pentru aceasta, organizatia urmareste atragerea de noi surse financiare si orientarea activitatilor sale spre un management de calitate al finantarii invatamantului superior si al cercetarii stiintifice.

 

Obiectivul general al proiectului “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc” este sa dezvolte, prin implicarea tuturor partenerilor relevanti, o viziune si o strategie pentru invatamantul superior romanesc (pentru orizontul anului 2025), care sa fundamenteze politicile si actiunile pe termen mediu si lung contribuind la imbunatatirea managementului strategic, financiar, al resurselor umane si al resurselor de invatamant ale universitatilor, la promovarea inovarii, a cooperarii si a parteneriatului intre universitati, mediul de afaceri si centrele de cercetare pentru dezvoltarea societatii cunoasterii din Romania.

email: presa.proiecte@uefiscsu.ro

Data publicarii:

Arhiva

toate articolele