Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Comunicate de presa

Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference (FOHE – BPRC 2011)

Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference (FOHE – BPRC 2011)

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) a organizat in perioada 17-19 octombrie 2011, la Bucuresti, conferinta internationala “Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference (FOHE – BPRC 2011)”.

Conferinta a avut ca scop evidentierea activitatilor de cercetare concentrate asupra Procesului Bologna, precum si eforturile de a defini cadrul national de politici educationale in care sa poata fi implementate instrumentele specifice ale Spatiului European al Invatamantului Superior (SEIS).

Manifestarea a adus laolalta cercetatori in stransa legatura cu invatamantul superior, personalitati de seama din mediul academic, studenti si factori decizionali direct implicati in activitati de cercetare conexe Procesului Bologna / SEIS sau interesati de istoricul si evolutia procesului in sine.

Conferinta s-a adresat tuturor persoanelor implicate in crearea Spatiului European al Invatamantului Superior sau interesate de realizarile proiectelor structurale de anvergura din Romania, prin care se dezvolta cadrul national de implementare a reformelor Procesului Bologna.

„Future of Higher Education - Bologna Process Researchers’ Conference” a avut doua sectiuni tematice. O sectiune care a abordat elementele esentiale ale Procesului Bologna (precum asigurarea calitatii, mobilitatea sau accesul in invatamantul superior), iar cea de-a doua sectiune a fost dedicata unor teme in stransa legatura cu proiectele strategice pentru invatamantul superior romanesc dezvoltate de catre UEFISCDI (guvernanta, finantare sau diversificare in invatamantul superior).

In cadrul celei de-a doua sectiuni prof dr ing Adrian Curaj, director general al UEFISCDI si coordonator al proiectului “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc” a prezentat prinicipalele realizari ale acestui proiect.

Proiectul “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc” este unul dintre cele cinci proiecte strategice pentru invatamantul superior derulate de CNCSIS, CNFIS si UEFISCDI si finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.


Data publicarii:

Arhiva

toate articolele