Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Comunicate de presa

Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference (FOHE – BPRC 2011)

UEFISCDI a organizat in perioada 17-19 octombrie 2011, la Bucuresti, conferinta internationala “Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference (FOHE – BPRC 2011)”.
...mai mult

A fost lansata viziunea cu privire la invatamantul superior din Romania la orizontul de timp 2025

Pe 27 iunie la Bucuresti a avut loc lansarea documentului de viziune “Seminte de viitor. Invatamantul superior romanesc 2025” elaborat in cadrul proiectului Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior din Romania.
...mai mult

Forecasting-ul, predictiile si rolul expertului - teme dezbatute in cadrul “Dialogurilor de la Bucuresti”

In perioada 19 – 21 noiembrie 2010 a avut loc un nou workshop din seria “Dialogurile de la Bucuresti” organizate in cadrul proiectului “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior din Romania”.
...mai mult

Blueprint for Organizing Foresight in Universities

Prof. dr. ing. Adrian Curaj, directorul proiectului Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc, a prezentat joi, 30 septembrie lucrarea Blueprint for Organizing Foresight in Universities.
...mai mult

Politicile in domeniul educatiei pentru orizontul de timp 2025 au fost validate de 1.993 de persoane

Rezultatele consultarii a 1.993 de persoane din mediul universitar asupra politicilor in domeniul educatiei pentru orizontul de timp 2025 au fost prezentate si discutate in cadrul Conferintei pentru prezentarea rezultatelor consultarii Delphi.
...mai mult

Workshop dedicat colaborarii in zona Euroatlantica a Marii Negre si a Marii Caspice, punctul de plecare pentru numeroase proiecte viitoare de inovare

Peste 20 de propuneri de proiecte care vizeaza colaborarea in zona Euroatlantica, a Marii Negre si a Marii Caspice au fost generate si discutate in cadrul workshopului.
...mai mult

Parteneriat universitar in zona Euro-Atlantica, a Marii Negre si a Marii Caspice

“21st Century Higher Education, Leadership, Innovation and Human Capital Development – Black Sea and Caspian Sea Area Studies”
...mai mult

“Integrating Futures Methodologies” – tema de dezbatere pentru o metodologie integrata a studiului viitorului

Evenimentul a reunit specialisti internationali de renume in foresight (studii prospective) si a avut ca tema integrarea metodologiilor studiilor prospective.
...mai mult

Platforma colaborativa FORwiki a fost deschisa oficial comunitatii internationale de studii prospective

Renumiti specialisti internationali in foresight au fost prezenti la Bucuresti pentru lansarea primei platforme web 2.0 dedicata acestui domeniu
...mai mult

Peste 100 de experti romani si straini au participat la prima reuniune internationala a Comitetului de Avizare a proiectelor strategice pentru reforma sistemului de invatamant superior romanesc

Expertii romani si internationali au evaluat activitatea desfasurata in cele cinci proiecte, etapele parcurse pana in prezent si au facut sugestii si recomandari privind modul de transpunere a rezultatelor proiectelor in politici publice
...mai mult

Arhiva

toate articolele