Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Echipa de proiect

 • Prof. dr. ing. Adrian Curaj
  Manager proiect

  Adrian Curaj este profesor al Facultatii de Automatica si Calculatoare si Director al Centrului de Management Strategic si Asigurare a Calitatii in Educatia Superioara din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. A absolvit un program EMBA la ASEBUSS si Universitatea din Washington la Seattle-Business School.
  Din anul 2000 indeplineste functia de Director al Agentiei Executive pentru Educatie Superioara si Cercetare in , precum si cea de Vice-Presedinte al Consiliului National pentru Cercetare, din anul 2008.
  Adrian Curaj a fost liderul de proiect pentru primul exercitiu in studii prospective (foresight) in S&T in Romania, in 2005-2006, si coordoneaza in prezent proiectul “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior din Romania”, proiect care reprezinta exercitiul de foresight national in educatie care se va desfasura in perioada 2009-2011.
  Adrian Curaj a colaborat ca si consultant cu Banca Mondiala, UNESCO, UNIDO si EC pentru studii in educatia tertiara, stiinta si inovatie si studii prospective. Este memebru al Board-ului Consultativ PEOPLE, DG-Research, programul FP7, din 2007.
  A publicat atat articole in reviste recunoscute, precum si carti despre managementul cercetarii, iar in 2009 i s-a acordat o medalie de aur la Salonul de Inventica de la Geneva.
  Adrian Curaj a primit numeroase alte premii si distinctii nationale, printre care Ordinul national pentru Merit in Grad de Cavaler in 1999 si Ordinul national pentru Merit in Grad de Ofiter in 2008 pentru contibutiile remarcabile in domeniul stiintei si inovatiei.
 • Dr. Radu Gheorghiu
  Manager adjunct proiect

  Radu Gheorghiu a absolvit facultatea de Relatii Economice Internationale si este in prezent doctorand in domeniul noii economii. Cercetator din 1998, incepand cu 2004 a fost implicat in mai multe proiecte de foresight.
  Astfel, in perioada 2005 – 2007 a facut parte din echipa de coordonare a consultarilor ce au stat la baza constructiei Strategiei Nationale de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2007-2013, actualmente fiind implicat in coordonarea proiectului „Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc.
 • Alina Sava
  Manager financiar

 • Dragos Apostu
  Asistent proiect

  A absolvit Facultatea de Administratie si Afaceri. Ca intern in Ministerul Afacerilor Externe a participat la organizarea evenimentelor Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane (2006), Cupa MAE Foreign Affairs Open (2007) si Summit-ul NATO (2008).
  Dragos a urmat un stagiu de practica la Ambasada Romaniei in Republica Polona si la Institutul Cultural Roman din Varsovia. In prezent e masterand al Universitatii din Bucuresti.
  In proiect e responsabil de analizarea cadrului organizational necesar bunei desfasurari a proiectului, de monitorizarea si diseminarea rezultatelor proiectului.
 • Drd. Cosmin Holeab
  Asistent proiect

 • Conf. dr. Marian Zulean
  Coordonator pachet de lucru

  Marian Zulean este conferentiar la Universitatea din Bucuresti, unde preda cursuri de politici publice si  politici de securitate nationala. A obtinut un master la Universitatea din Pittsburgh, doctorat în sociologie la Universitatea Bucuresti si un stagiu postdoctoral Fulbright la Universitatea din Maryland.
  Ca expert in studii strategice a participat la elaborarea Strategiei de securitate nationala a Romaniei (2006) si a publicat mai multe carti, capitole de carti si studii de specialitate. In cadrul proiectului Calitatea si Leadership este responsabil de coordonarea pachetului de lucru „Viziune si Strategie”.
 • Prof. dr. ing. Paul Serban Agachi
  Coordonator pachet de lucru

  Absolvent al Facultatii de Automatica a Universitatii Politehnica Bucuresti in 1970, doctor in Inginerie Chimica la Universitatea Petrol si Gaze Ploiesti, este profesor la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Presedinte al Consiliului Academic al universitatii. A fost Cancelar General si prorector al Universitatii Babes-Bolyai. A fost visiting associate la California Institute of Technology, profesor invitat la universitati din Ungaria, Peru, Finlanda. A lucrat ca expert UNESCO pentru invatamant Superior in Programul ONU Oil for Food in Irak si a fost expert Phare in programul de reforma a invatamantului Superior in Romania. A fost coordonator de pachet de lucru in proiectul Strategia Nationala de Cercetare, Dezvoltare, Inovare a Romaniei 2007-2013. Este membru al Academiei de stiinte Tehnice, membru al Comisiei Consultative a ARACIS.
 • Dr. Irina Stanciugelu
  Coordonator pachet de lucru

  A absolvit Facultatea de Filosofie si cursuri academice postuniversitare in comunicare si relatii publice, are un master in filosofia culturii si un doctorat in filosofie, specializarea etica relatiilor publice. Are peste 10 ani de experienta didactica si profesionala in domeniul comunicarii si relatiilor publice. Este expert civil al Comitetului de Protectie Civila al NATO in domeniul comunicarii riscului si al comunicarii in situatii de criza. Este responsabila in proiect de implementarea strategiei de comunicare.
 • Dr. Iulia Maries
  Coordonator pachet de lucru

 • Florin Dragomir
  Coordonator pachet de lucru

 • Drd. Dorin C. Domuta
  Asistent pachet de lucru

  A absolvit Facultatea de Drept si Facultatea de Studii Europene, studii aprofundate in domeniul constructiei europene si un master in administratie publica. in prezent este doctorand in istorie. in perioada 2005-2008, a fost coordonator regional pentru POSDRU, in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, pentru regiunea Nord-Vest.
  Din 2008, este sef program cercetare-dezvoltare in cadrul Agentiei Regionale de Dezvoltare Nord-Vest, fiind implicat in designul si implementarea a numeroase proiecte finantate din fondurile structurale si de coeziune.
 • Drd. Mihaela Ghisa
  Asistent pachet de lucru

  Mihaela Ghisa lucreaza in cadrul pachetului de lucru 1 "Viziune si strategie" si este doctorand al facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala in cadrul Universitatii din Bucuresti. Teza ei se refera la utilizarea instrumentului foresight in elaborarea politicilor publice.
  Inainte de a se alatura echipei proiectului, Mihaela a lucrat in consultanta in domeniul fondurilor europene si internationale precum si in organizatiile non-guvernamentale.
  Mihaela a absolvit facultatea de Stiinte Politice si facultatea de Comunicare si Relatii Publice in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, Bucuresti si are un masterat in Management Strategic pentru Dezvoltare Sociala in cadrul facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti.
 • Alina Irimia
  Asistent pachet de lucru

 • Octavian Popa
  Asistent pachet de lucru

 • Drd. Viorel Proteasa
  Asistent pachet de lucru

 • Alexandra Roman
  Asistent pachet de lucru

 • Irina Bujor
  Asistent pachet de lucru

 • Raluca Ciobotaru
  Asistent pachet de lucru

 • Cristina Ilcau
  Expert financiar

 • Drd. Adriana Tran
  Expert comunicare

  A absolvit Facultatea de Management (ASE), Facultatea de Stiinte Politice (SNSPA),  detine un master in Comunicare si Relatii Publice (SNSPA) si unul in Securitate si Aparare Nationala (UNAp) si este doctoranda a Facultatii de Relatii Internationale (ASE). Si-a finalizat toate studiile cu lucrari in domeniul comunicarii si relatiilor publice si are o experienta de peste 9 ani in acest domeniu. Este responsabila in proiect de implementarea strategiei de comunicare.
 • Adrian Panaet
  Expert comunicare

 • Veronica Burlacu
  Expert comunicare

  Veronica a absolvit Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, Facultatea de Stiinte Politice si un masterat in managementul proiectelor internationale. Cu o experienta de peste 5 ani in comunicare si relatii publice, face parte din echipa proiectului Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc, fiind responsabila de implementarea strategiei de comunicare.
 • Costel Mares
  Asistent financiar

 • Marius Dorian Nicolaescu
  Asistent IT

 • Daniel Mitroi
  Asistent IT

 • Mihaela Cucu
  Expert organizare evenimente

 • Ecaterina Alexoaei
  Expert organizare evenimente

 • Luciana Bratu
  Expert organizare evenimente

 • Dodi Dumitru
  Consultant juridic

 • Stela Andrei
  Expert

 • Dr. Liviu Andreescu
  Expert

 • Drd. Dan Grosu
  Expert

 • Dr. Camelia Moraru
  Expert

 • Paul Plescan
  Expert

 • Cristina Aliman
  Expert

 • Prof. dr. ing. Cezar Scarlat
  Coordonator: Formare practica pentru Leadership

  Absolvent al facultatilor Electronica (UPB) si Relatii Economice Internationale (ASE), doctor in Management si absolvent al mai multor cursuri postuniversitare in tara si strainatate (SUA, Franta, Grecia, Marea Britanie). Preda cursuri din domeniul managementului la Universitatea „Politehnica” din Bucuresti si universitati din Belgia, Finlanda. Autor al 30 manuale si peste 100 articole publicate in tara si strainatate. Peste 15 ani de experienta de management si ca expert in proiecte internationale de cercetare-dezvoltare, consultanta si training.